Thuis Wie zijn we Route Hoogtepunten Dagboek Belangrijk Foto's

Wie zijn we!

Hoi,

Wij zijn Anne-marie ('56) en Peter ('55) van de Kerkhof. We wonen in Reusel (Nederland) en hebben twee dochters Marcia ('76) en Nadia ('80).

Reusel is een klein dorp in de Kempen in het groene hart van de provincie Brabant, omgeven door boerenland en bossen. Daarom vinden wij vermoedelijk de zee zo leuk.

We hebben beide een volledige baan en houden van (min of meer) aktieve vakanties. Niet bungee jumping, woudlopen, etc. maar iets doen in plaats van liggen op het strand en bier drinken.

Mijn vrouw houdt niet van lange reizen en verweg vakanties waren nooit haalbaar/mogelijk. Tien dagen liggen op een Spaans strand en bruin/rood worden is niet onze stijl. Zeker weten van niet.

Waarom dan toch naar AustraliŽ?

Onze dochter Marcia wilde altijd al op een backpacking trip naar AustraliŽ. Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (inclusief een stage van 6 maanden in Boedapest, Hongarije) en een jaar van 'veel' geld verdienen, vond ze dat ze rijp was (motivatie en financieŽn) voor een jaar AustraliŽ.
Toen ze nog jong was geloofden we niet dat het er nog ooit van zou komen. Maar toen Marcia's plan geregeld was (een vliegticket was al besteld), besloten we, dat we haar dan ook wel konden gaan opzoeken, als ze ongeveer 6 maanden daar was.
Wij hadden wat tijd nodig om ons mentaal voor te bereiden (Geld was niet het probleem).

Toen Marcia in november 1999 vertrok, groeide onze motivatie met de week en wij waren al vlug bezig met het plannen van onze reis naar AustraliŽ voor juni 2000.
We besloten om 3 weken te gaan (je verliest al 4 dagen met reizen). Maar toen we wilden boeken (april 2000) moesten we onze terugvlucht uitstellen (geen vrije plaatsen) zodat onze complete reis 30 dagen duurde.

Met Marcia was afgesproken dat we naar Sydney zouden vliegen en daar een kampeerwagen zouden huren , naar Cairns zouden rijden, en dat wij vandaar weer terug zouden vliegen.

Het was begin mei toen Marcia ons vroeg of ze weer naar Nederland mocht komen wetende dat wij onze reis al geboekt hadden. Gezamelijk besloten we dat ze zo vlug mogelijk terug moest komen. (Uiteindelijk werd het midden mei). De reden voor haar plotselinge vertrek doet er niet toe maar ze was niet in levensgevaar!.

Dit resulteerde in een moeilijke beslissing voor ons. Moesten we nog steeds gaan of niet?
Na rijp beraad (vele dagen) besloten dat dit een "Eens in je leven' kans was en voor ons was het: Nu of nooit.
Het werd nu en we gingen!

Anne-marie en ik besloten om bij ons orginele plan te blijven en een kampeerwagen te huren. Via het Internet heb ik er toen een geboekt.

De rest van het verhaal kun je op de andere pagina's lezen.
Laatste wijziging : 2000-10-09