Terug
  Een training reis naar Indonesie (April 2005)  
Werken in de software industire is leuk, uitdragen van kennis aan (jonge) mensen in het vakgebied is leuker.


Voor mij altans!
Mijn werkgever QnAp iT is bezih met het opzetten van een indonesises afdeling (in Jakarta) waar hij een nieuwe sofwtare ontwikkel orgnisatie will installeren vanuit het af het begin. De nieuwe mensen moeten getrained worden zodat ze kunnen werken in een CMM level2 organisatie en hij heeft goede connecties met de Kristen Duta Wacana universty van Yogyakarta (Yogya). Hij had afgesproken met enkele kennissen daar dat 'wij' de zelfde training ook op hun universiteit zouden geven.

Eind 2004 vertelde hij me dat de eerste afpraken met de universiteit vastgelegd waren en hij had mij voorgesteld als een vande sprekers op de April 2005 CMMI/Planning seminar waar zo'n 140 mensen aanwezig zouden zijn.
Hij had ook afgesproken dat we 4 dagen workshops in Yokja zouden geven.    ooopsWe vlogen op Vrijdag 1 April (geen grap) naar Jakarta en op Maandag naar Jokja waar de Seminar werd gehouden op Dinsdag.
Mijn presentatie ging ok, maar leuker (voor mij) waren de workshops (ongeveer 24 personen) omdat dar de interactie hechter was.
Ik deed een dag over CMMI (meest praten), daarna gaf Ki Tan (mijn collega en manager) een planning workshop met tangram. Vrijdag morgen ik weer met een sessie over schattingen en in de namiddag een andere planning & tracking workshop met Ki maar nu met allerlei puzzels. Meestal legpuzzels.
Het was er leuk om te zien hoe men dingen leerde en toepaste in deze workshops.
Zondag smorgens vloog ik terug naar Jakarta en savonds weer naar Amsterdam omdat op Maandag zelf een aantal workshops moest bijwonen in Nederland.
Volgende keer plakken we er een vakantie er achter.

Waren er dan alleen maar zakelijke dingen en geen plezier?. Nee nee! Elke avond gingen we eten in een ander restaurant , elke avond een ander soort eten. Winkelen in de winkelcentra of in de kraampjes in de straat.
Vrijdag namiddag zijn we naar het strand gereden en Zaterdag namiddag naar de Boropudor geweest.
Zondag even vluchtig Jakarta gedaan b.v. Monparnas en toen was het over.


Hier zijn enkle fotos van de seminar en workshops.
Hier zijn de fotos van de uitjes.


Last update: 2005-07-01      
Terug