Ikke helemaal

Ik ben Peter Van de Kerkhof geboren in Heeze en opgegroeid in een klein maar gelukkig gezin.
Na wat opleidingen in de elektronica ben ik begonnen met werken.
In het midden van de zeventiger jaren werd ik gefacineerd door computers en geleidelijk werd ik een kenner en specialist. Natuurlijk hebben de 10 jaar avond opleiding ook meegeholpen om de software consultant te worden die ik nu ben.

Drijfveren

Net als mijn vrouw vind ik het omgaan met mensen een van de leukere dingen om te doen. Om ze met mijn ervaring verder te helpen om beter gekwalificeerd hun werk te kunnen doen, is wat ik leuk vindt. Helemaal fijn is het als er een vertrouwensband ontstaat waarbij ik als klankbord dienst doe en we uiteindelijk vrienden worden.

Een ander gedeelte van mijn werk is lezen van vak literatuur en praten met collega's om mijn horizon te verbreedden en op de hoogte te blijven van de laatste technologieën en methoden. Al met al ben ik een van die mensen die geld kan verdienen met de zelfde dingen als waar ik me in mijn vrije tijd mee bezig hou. Dat zijn dus geen computer spelletjes.

Via www.spips.com heb ik geprobeerd om mijn ervaring als consultant vast te leggen en een soort software ontwikkel handboek te schrijven.
Momenteel doe ik dat voor mijn eigen bedrijf ImQuSO via white papers

Hobbies

Muziek luisteren was mijn grote passie en dus werd ik weekend diskjockey in een camping bar. Hiermee ben ik gestopt toen ik Anne-Marie leerde kennen.
Maar luisteren naar muziek is nog steeds belangrijk voor mij en hier en daar probeer ik ook nog een concertje mee te pikken.
Mijn muziek smaak is ruim maar pop heeft de voorkeur.

Een ander ding wat ik ontzettend leuk vind is het ontwikkelen van web sites.
Het creatieve proces om iets te maken wat mooi is en ook nog een functioneel doel heeft is erg leuk.
Coderen met Perl, PHP en andere talen help mij ook het gevoeld met het andere vakgebeid van software ontwikkeling vast te houden.
Meer over mijn visie op web design is hier in de engelse taal.
Ook heb ik nog een persoonlijke web site over hardlopen en heb de Zwarte Madonna Loop website ontwikkeld.

Sport

Na mijn zestiende ben ik begonnen met sporten. Vijf jaar Basketbal in Geldrop, daarna twintig jaar voetbal in de buurt. Totdat twee keer een meniscus in de linker knie dat niet meer mogelijk maakte.

De vanaf 2004 ben ik aan het hardlopen, eerst rustig en daarna fanatiek en dat beviel me goed. Sinds een paar jaar heb ik een hardnekkige beslure in mijn linker knie waardoor het lopen net zo is als het nederlandse weer.

Hoofdmenu

Peter

English